Vereniging > Algemeen

De vereniging
Tafeltennisvereniging De Brug is opgericht in 1949, is lid van de NTTB (Nederlandse tafeltennisbond) en behoort tot de afdeling Oost, regio IJsselstreek.

Tafeltennis
De Brug heeft nu ca. 100 clubleden die tafeltennis spelen, waarvan ca. 20 jeugdleden (junioren) die kunnen trainen onder leiding van een trainer (zie onze pagina over trainen).
Er zijn nu ruim 40 clubleden die in de senioren-competitie van de afdeling en de landelijke competitie meespelen. Per seizoen zijn dat rond de 10 teams. Hiermee is De Brug de grootste tafeltennisvereniging van Apeldoorn.

Recreanten (50+)
Daarnaast kent De Brug ca. 30 (50+) recreanten die regelmatig op dinsdag tafeltennis komen spelen tegen betaling van € 3,00 (incl. een consumptie). De opkomst bedraagt gemiddeld ca. 16 personen. Er is begeleiding aanwezig.
Geïnteresseerden zijn welkom (zie onze openingstijden).

Paratafeltennis
In 2011 zijn de leden van Bravo ondergebracht bij De Brug. Dit betroffen spelers van Paratafeltennis en Showdown.
Paratafeltennis kan worden gespeeld door spelers in een rolstoel of spelers met een andere beperking. Het trainen gebeurt op donderdagavonden.
Showdown is een fascinerende sport voor jong en oud, zowel voor mensen met een visuele beperking als voor validen. De Showdown-spelers hebben eind 2018 een ander onderkomen gevonden.

Clubgebouw
Ons clubgebouw heeft 6 speeltafels (permanente opstelling), veel zitruimte met tafels voor toeschouwers, een gezellige bar met keuken, en natuurlijk kleedruimtes met douches en toiletten. Ook een afgescheiden bestuurskamer ontbreekt niet.

Competities en toernooien
Mits daarvoor de contributie is betaald, kunnen leden deelnemen aan competities, zoals het zgn. beker­toernooi, de meerkampen en de afdelings­competitie. Tijdens competities is men verplicht in clubtenue te spelen.
De landelijke en afdelingscompetities worden 2x per jaar gespeeld. Een competitie bestaat uit 5 uit- en 5 thuiswedstrijden. De najaarscompetitie duurt meestal van half september t/m begin december en de voorjaarscompetitie loopt vanaf februari tot in april. Tijdens de competitie zijn er een paar vrije weken i.v.m. schoolvakanties en feestdagen.

Uitslagen en standen, naast poule-indelingen, wedstrijdprogramma en persoonlijke resultaten, m.b.t. de competities worden weergegeven op de website van afdeling Oost.

Club evenementen
Alle clubleden kunnen deelnemen aan de door De Brug georganiseerde toernooien, zoals het veteranen­­toernooi, het starttoernooi, de club­kampioenschappen en het dubbel­toernooi.