Tafeltennis > Algemeen

Inleiding
Tafeltennis is een spel/sport dat bij elk weertype binnen en buiten (op strand of de camping) gespeeld kan worden. Tafeltennis is uitstekend voor de hand/oog-coördinatie, aanpasbaar voor mensen met een handicap en een goede oefening voor mensen van 8 tot 88 jaar. Daarbij zijn de kosten voor aanschaf van materiaal en lidmaatschap van een vereniging gering.

Tafeltennis — ook wel “pingpong” genoemd — is in feite de huiskamervariant van tennis en is ook daadwerkelijk op die manier ontstaan. De attributen van de tafeltennisser zijn een batje, een balletje, en een tafel met een net in het midden. Het doel van het spel is om het balletje met behulp van het batje over het net op de tafelhelft van je tegenstander te slaan, op zo’n manier dat hij de bal niet meer (correct) weet terug te slaan. Om je tegenstander te verschalken, kun je de bal verschillende effecten en snelheden meegeven.

Tafeltennis
Al ruim 70 jaar kan men tafeltennis spelen bij De Brug. Buiten de competitieperiode traint de jeugd van ongeveer 18.00 uur tot 19.30 uur en de ‘vrije training’ voor senioren (18+) is vanaf 19.30 uur tot 22.30 uur. Recreanten (50+) kunnen op dinsdagmiddag terecht en para-spelers kunnen op de donderdagavond trainen (zie de openingstijden).

De competitieperiode duurt ongeveer vanaf februari tot medio april en vanaf medio september tot eind november. De jeugd speelt de competitiewedstrijden op zaterdagen; het varieert bij de senioren, maar elk senioren-team heeft een vaste thuisspeeldag.

Para-tafeltennis
Deze vorm van tafeltennis is voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking voor wie geldt dat hun beperking invloed heeft op hun spelniveau en/of tafeltennisbeleving. In deze groep zitten rolstoelgebruikers en spelers met een andere handicap. Er wordt gespeeld op gewone tafeltennistafels, volgens zoveel als mogelijk dezelfde regels als bij tafeltennis.
Er wordt getraind op de donderdagavond vanaf 18.30 uur tot 21.30 uur op drie tafels. Er kan deelgenomen worden aan toernooien in het weekend en hier reizen we dan gezamenlijk naartoe.

Meer weten?
Zie de pagina’s onder menu-optie “Vereniging”.
Aspirant-leden, die met De Brug willen kennismaken, kunnen het beste eens een training bezoeken; jeugd-spelers op de vroege maandagavond (tot 19.30 uur), para-spelers op de donderdagavond, recreanten (50+) op de dinsdagmiddag en overige senioren (18+) op de dinsdagavond (na 19.30 uur).
Men kan 4 keer gratis deelnemen aan de ‘vrije training’ voor men geacht wordt om lid te worden; recreanten (50+) betalen bij elk bezoek. Beginnersbatjes en tafeltennisballen zijn te leen; breng wel uw zaalschoenen (zonder zwarte zool) mee.

Bezoekadres
Zilverschoon 108, 7322 GK Apeldoorn.
Telefoon speelzaal: 055-5213131