De vereniging
Tafeltennisvereniging De Brug is opgericht in 1949, is lid van de NTTB (Nederlandse tafeltennisbond) en behoort tot de afdeling Oost, regio IJsselstreek.

Tafeltennis
De Brug heeft nu ca. 100 clubleden die tafeltennis spelen, waarvan ca. 15 jeugdleden (junioren) die kunnen trainen onder leiding van een trainer (zie: Training).
Er zijn nu ca. 70 clubleden die in de senioren-competitie van de afdeling meespelen; per seizoen zijn dat 12 tot 15 teams; hiermee is De Brug de grootste tafeltennisvereniging van Apeldoorn.

Recreanten (50+)
Daarnaast kent De Brug ca. 35 (50+) recreanten die regelmatig op dinsdag tafeltennis komen spelen tegen betaling van € 2,00 (incl. een consumptie). De opkomst bedraagt gemiddeld ca. 16 personen. Er is begeleiding aanwezig.
Geïnteresseerden zijn welkom (zie: Openingstijden).

Paratafeltennis en Showdown
In 2011 zijn de leden van Bravo ondergebracht bij De Brug. Paratafeltennis kan worden gespeeld door spelers in een rolstoel of spelers met een andere beperking. Het trainen gebeurt op donderdagavonden. De Showdown-spelers hebben eind 2018 een ander onderkomen gevonden; Showdown is een fascinerende sport voor jong en oud, zowel voor mensen met een visuele beperking als voor validen.

Clubgebouw
Ons clubgebouw heeft 6 speeltafels (permanente opstelling), veel zitruimte met tafels voor toeschouwers, een gezellige bar met keuken, en natuurlijk kleedruimtes met douches en toiletten. Ook een afgescheiden bestuurskamer ontbreekt niet.
In het fotoalbum zijn veel foto's van onze zaal met bar te bekijken.

Competities en toernooien
Mits daarvoor de contributie betaald is, kunnen leden deelnemen aan competities, zoals het zgn. beker­toernooi, de meerkampen en de afdelings­competitie. Tijdens competities is men verplicht in clubtenue (zie hieronder) te spelen.
De afdelingscompetitie wordt 2x per jaar gespeeld. De najaarscompetitie duurt 11 weken met 5 uit-, 5 thuis­wedstrijden en een rustweek in oktober (schoolvakantie) in de periode half september t/m begin december. De voorjaarscompetitie loopt vanaf februari tot in april en bestaat ook uit 5 uit- en 5 thuis­­wedstrijden met tussendoor 1 of 2 rustweken i.v.m. schoolvakanties en feestdagen.

Uitslagen en standen, naast poule-indelingen, wedstrijdprogramma en persoonlijke resultaten, m.b.t. de competities worden weergegeven op de website van afdeling Oost.

Club evenementen
Alle clubleden kunnen deelnemen aan de door De Brug georganiseerde toernooien, zoals het veteranen­­toernooi, het starttoernooi, de club­kampioenschappen en het dubbel­toernooi.