Menu

Twee jeugdteams kampioen.

 Van eind januari tot half april liep de voorjaarscompetitie van de jeugdteams van TTV de Brug.

Teams 3 en 4 waren vanaf het begin al kampioenskandidaten. Maar tussen kampioenskandidaat zijn en kampioen worden zitten toch een 9-tal competitiewedstrijden en 45 kampioenspunten die te verdelen zijn. Beide teams hebben vanaf de eerste wedstrijddag op plek 1 gestaan en zijn ook zo geëindigd.

 

Zaterdag 22 april werden de laatste wedstrijden gespeeld bij TTV De Veluwe.

Voor de meiden van team 3 was komen opdagen en de wedstrijd spelen al voldoende, maar ambitieus als zij zijn, zetten zij het team van de Veluwe met 2-3 opzij. Het kampioenschap was daarmee een feit.

Bij Team 4 lagen de kaarten heel anders. Zij moesten bij de Veluwe een minimale score halen van 4 tegen 1. Als dat zou lukken zouden zij TC Zwolle op onderling resultaat onder zich houden. Een hele klus omdat de thuiswedstrijd tegen de Veluwe met 3-2 werd verloren. De wedstrijd begon om 14.00 uur met veel publiek langs de zijlijn om de jongens aan te moedigen (vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, tantes, clubgenoten en huisdieren). De jongelui waren behoorlijk gespannen; dat kon iedereen merken. Gelukkig was daar de coach Marc (Marc die dit team bijna alle wedstrijden heeft begeleid), die de focus de juiste richting opkreeg. De jongens deden hun uiterste best, soms met vallen en opstaan, maar uiteindelijk stond er een 0-4 score op het scorebord en het kampioenschap was een feit. De laatste wedstrijd ging naar de Veluwe, maar dat was voor onze jongens niet meer zo belangrijk. Saillant detail is dat Tobias van Looien nog een speler van zijn 100%-score afhielp deze middag; een hele knappe prestatie.

20230425 kampioenen

Daarna met z’n allen (of op de fiets of met de auto) naar de zaal van de Brug alwaar een mooie huldiging plaatsvond. Een huldiging met op de achtergrondmuziek “we are the champions” en champagne (natuurlijk alcoholvrij). Als klap op de vuurpijl hadden de moeders een “sportieve maaltijd” voorbereid. Gebroederlijk en gezusterlijk werd er heerlijk patat met kroketten en frikandellen genuttigd. Een mooie afsluiting van het competitieseizoen. Op naar de toernooien en de evenementen!
In ieder geval ik heb genoten van een mooie sportieve c.q. gezamenlijke sportdag (chapeau voor de moeders).

Ton de Graaf

Laatst aangepast opdinsdag, 25 april 2023 12:29
terug naar boven