Menu

Aftrap en Huisvlijt

De aftrap van de voorjaarscompetitie 2023

Zaterdag 28 januari ging de competitie van de jeugd en de landelijke teams van start. Alle jeugdteams speelden thuis en ons landelijke jeugdteam speelde voor het eerst ‘s middags tegelijkertijd met de seniorenteams 1 en 3.

Nu was het in de morgen al een drukke en gezellige bedoeling bij de Brug, maar ‘s middags was er sprake van de overtreffende trap.

‘s Morgens speelden jeugdteam 2, 3 en 4 thuis. De zaal was goed gevuld, met vaders, moeders, broertjes en zusjes. Een gezellige drukte. De teams van de Brug zette hun beste beentje voor, waarschijnlijk gesteund door de toeschouwers. Team 2 speelde gelijk (5-5), maar teams 3 en 4 wonnen hun partijen met duidelijke cijfers.

‘s Middags vanaf 15.00 uur liep het gebouw van de Brug helemaal vol met publiek, zoveel mensen in onze accommodatie heb ik nog niet vaak aanschouwd. Kwam het door het tafeltennis of kwam het doordat de mensen wisten dat Denise (de partner van onze penningmeester en speler van team 3) weer in de keuken stond en het publiek een heerlijke schnitzel met patat en salade voorschotelde. Ik laat dat in het midden, maar de enthousiaste reacties van de aanwezigen op het dagmenu sprak boekdelen. In mijn optiek stonden barman Edward en keuken-tovenaresse “Denise” volop in de belangstelling.

Dan het tafeltennis: Het eerste team deed het redelijk, wederom in de 2e divisie, de tegenstanders uit Nieuwengein gingen met zes punten naar huis en de Apeldoornse formatie hield vier punten in huis; wat dit waard is zal op langere termijn blijken. Team 3 won en houdt zo aansluiting met de koploper. Het jeugdteam landelijk-C had het moeilijk tegen Smash uit Hattem. Hattem zette onze jongelui met 7-3 opzij, maar als je de partijen in ogenschouw neemt had het ook anders kunnen zijn. Vele ‘vijfzetters’ passeerde revue. Tekenend voor deze match was dat de twee opponenten om 15.00 uur starten en pas om 19.30 uur hun laatste partij afronden; ver nadat de senioren met hun 10 partijen klaar waren. Leuk voor de jongelui dat alle aanwezigen hun ogen richtte op hun laatste partij, die (misschien daardoor) in het voordeel van de Brug uitpakte.

Laten we ervan uitgaan dat deze mooie middag bij De Brug naar meer smaakt en dat de leden van de Brug en andere liefhebbers de volgende thuiswedstrijd op 11 februari onze accommodatie weten te vinden.

 

20230128 hoodies

Ouders van de speelsters van jeugdteam 3 doen aan huisvlijt

De moeders van Liszie, Floor en Isa, hebben in onderling overleg ons damesteam buiten het clubtenue om, in een uniform-outfit gestoken. Alle drie een zwarte Hoodie met het Logo van de Brug en hun naam achterop. Dames, hiermee kun je voor de dag komen.

Ton de Graaf

terug naar boven