Menu

Jeugdclubkampioenschappen 2023.

20230121 deelnemers

Zaterdag 21 januari werden de clubkampioenschappen van de jeugd gehouden in de accommodatie van TTV de Brug. Naar dit evenement was al een hele tijd uitgekeken door de jeugdleden die graag als titelhouder het jaar door wilden gaan. Stijn Koller, de clubkampioen van het jaar 2022 was de te kloppen man.
Er werd in twee categorieën gespeeld. De categorie waar de clubkampioen uit voort zou komen en de zogenaamde B-categorie waar de kampioen van de starters uit voort zou komen.
In de A-poule werd gestreden in een vierkamp en een vijfkamp met daaruit voortvloeiend de kruisfinales en in de B-categorie werd gestreden in een vijfkamp.

In de loop van de morgen kwam het publiek opdagen; vaders, moeders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s. Het was weer een gezellige drukte. Ook waren de vaste coaches van onze jeugdteams aanwezig.

Achter de tafel werd flink gestreden; niemand kreeg zijn of haar partij cadeau. Iedereen moest aan de bak. In de A-poule werd de finale uiteindelijk uitgevochten door Jason van Rijssen en Joas Niesing; beiden zijn twee teamgenoten en twee sparringpartners. Maar in deze finale was het anders. Hier ging het toch om de eer. Het werd een kwalitatief hoogstaande partij. Zoals we gewend zijn is Jason de extraverte speler die door de hele zaal te horen is en Joas de meer introverte speler die tijdens de wedstrijd zijn kansen rustig overweegt en ogenschijnlijk stilletjes pakt. Uiteindelijk trok Jason aan het langste eind, een 3-1 overwinning in de finale maakt hem clubkampioen 2023. Een titel die hij een heel jaar lang met veel trots mag dragen.
In de B-categorie was het ook heel spannend. Het leek erop dat Liszie Heeringa zich fluitend naar de nummer-1-positie zou tafeltennissen, maar niets was minder waar. Isa van de Kamp bleek een geduchte mede kanshebber en Floor Weijsters gooide in de laatste partij bijna ‘roet in het eten’ van Liszie. Met haar ‘dodelijke’ forehand won zij de partij met 3 tegen 1. In de vijfkamp stonden nu twee spelers op 10 punten en in de vijfkamp wordt geen finale meer gespeeld. Onderling resultaat is hier de regel. Liszie eindigde dus op 1 en Isa op 2 met hetzelfde aantal punten. Een mooie foto was het resultaat.

20230121 liszie isa

Traditie is dat de oude clubkampioen, in dit geval Stijn Koller, de prijzen uitreikt. Ook deze rol past Stijn; hij deed dat op een wijze welke een nestor van de jeugd past.

20230121 joas stijn jonas

Saillant detail was dat er twee aanmoedigingsprijzen waren; deze gingen naar Friso van Hees en Max Sloot. Zij waren ingedeeld in de kampioensklasse en moesten tegen de geweldenaars van ons landelijke team en 1e klasse team opnemen. Eigenlijk een ongelijke strijd, maar ook zij zetten hun beste beentje voor. Een dik verdiende aanmoedigingsprijs.

Nou dat was weer een mooi evenement bij de Brug; dat beloofd wat voor de competitiewedstrijden. Laten we ervanuit gaan dat het publiek ook deze wedstrijden weet te vinden.

Ton de Graaf (een trotse trainer)

terug naar boven