Team 1 van TTV de Brug kampioen in de 3e divisie.

Voor het eerst in de geschiedenis van TTV de Brug gaat ons vlaggenschip 2e divisie spelen. Afgelopen zaterdag, 30 april, werd het 1e Brug team kampioen in de 3e divisie.

Waldo Hagenaars ging met twee invallers, Jeroen Reuvers en Jan Los, de strijd aan tegen de concurrent uit Leiden ”Scylla 2”. De middag aan het Zilverschoon in Apeldoorn zou sowieso een kampioen opleveren. Fijn voor het publiek, dat in grote getallen onze Bruggers kwamen aanmoedigen, trok het Brugteam aan het langste eind. De Brug had aan drie punten genoeg om het kampioenschap naar zich toe te trekken, geen gemakkelijke opgave als je niet met de sterkste opstelling uitkomt. Maar de invallers lieten zowel de tegenstanders als de toeschouwers verbaasd staan. Jan Los wist in de tweede partij het tweede punt met oogstrelend spel maar soms ook met onnavolgbaar ballen naar binnen te slepen, het publiek stond letterlijk en figuurlijk op de banken. Na deze partij kwam Jeroen, ook een invaller, in de arena. Ook Jeroen wist het publiek op te zwepen met zijn spel. In de vierde game kreeg Jeroen een wedstrijdpunt en daarmee ook het kampioenspunt. Helaas voor De Brug en Jeroen werd het aanvallende spel in deze niet beloond: op matchpoint een sublieme bal van Jeroen, die de tafel net niet raakte, maakte aan de illusie een eind. In vijf games verloor Jeroen nipt waardoor het, De Brug versus Scylla, 2 tegen 1 werd. Het kon nog alle kanten op. Maar één man is nog niet genoemd: ”Waldo Hagenaars”. Gedecideerd (soms met moeite) spelend en vaak met prachtige ballen, was hij gewoon goed voor 3 punten. Invaller Jan Los was goed voor 2 punten en dus was een uitslag van 5 tegen 5 meer als voldoende voor het kampioenschap.

Namens het bestuur waren Willem Aalders en Dick Rush aanwezig. Dick deed een woordje na het derde en kampioenspunt en hij complimenteerde het team voor het behaalde resultaat en sprak namens het bestuur waardering uit voor de inspanningen die dit team verricht, de goed gevulde kantine op de thuis-speel-zaterdagen en last but not least de naam van de club die hooggehouden wordt.

20220502 felicitaties

Na de wedstrijd toonden de mannen van Scylla zich waardige tegenstanders want er werd in gezamenlijkheid een gezellige sfeer gecreëerd met muziek eten en drinken.

Niet vergeten: Het officiële TTV de Brug 1 team bestaat uit Bas Wrekenhorst, Edwin Tiele, Koen Molewijk en Waldo Hagenaars. Met hun vieren hebben voor de basis van dit historische feit gezorgd.

Ton de Graaf (één van de supporters van de Brug).

Meer in deze categorie: « Jeugdteam van de Brug kampioen.