De basis is gelegd.

Het eerste seniorenteam en de eerste 2 jeugdteams van TTV de Brug legden zaterdag 12 maart 2022 de basis voor het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag was ik getuige van de wedstrijd van het seniorenteam van De Brug tegen Huizen, ook heb ik de wedstrijd van het 2e jeugdteam tegen TTV Wijhe aanschouwd en via sociale media volgde ik de wedstrijd van ons jeugdteam in de hoofdklassen. Alle drie teams wonnen hun partij met 8 tegen 2; toeval of niet?

Nee, geen toeval. Als ik kijk naar de trainingsarbeid van onze jeugdleden die zij door de week leveren dan zijn de uitslagen van de jeugdteams dik verdiend en voor de hand liggend. Ik was getuige van de verrichtingen van team 2: Sylke Boonstra, Joas Niesing en Mathijs van Hees reisden af naar Wijhe aan de IJssel. 8 tegen 2 lijkt een walk-over, maar dat was het niet. Op tafel 1 in Wijhe werd hoog niveau tafeltennis vanuit 1e, 2e en 3e positie ten toon gespreid. Uiteindelijk bleken onze Bruggers over net iets meer techniek, maar vooral tactisch inzicht te beschikken waardoor acht van de tien partijen naar zich toe werd getrokken. Voor team 2 lijkt de sky the limit.

Jeugdteam 1 reisde onder leiding van Ewoud van Velzen af naar Enschede. Ewoud vertelde mij later dat bij inspelen de tegenstanders veel indruk maakten, maar dat de Brug tafeltennissers (als het om de punten ging) de betere spelers bleken te zijn.

Het vlaggenschip van de Brug met Koen Molenwijk , Bas Wrekenhorst, Waldo Hagenaars en Edwin Tiele kwam ‘s middags tegen het eerste team uit Huizen in actie. Helaas kwam het team van Huizen met twee spelers waardoor het op voorhand al 3-0 voor de Brug was, maar ook achter de tafel bleken onze spelers veelal te sterk voor de mannen uit Noord-Holland. Voor team 1 is de 2e divisie in zicht. Saillant detail wat de toppositie van het eerste Brug team zeker helpt is de professionele uitstraling van het team. Koen Molenwijk, één van de spelers (wij kennen Koen natuurlijk al van een jaar of 15 geleden toen hij ook in het 1e team van de Brug speelde), sponsort team 1 met uniforme trainingspakken met het logo van “Moving Molenwijk”, het bedrijf van Koen dat bewegen voor alle doelgroepen promoot en stimuleert. Het 1e team van TTV de Brug ziet er nu heel sportief en professioneel uit, waardoor het de wedstrijden met een psychologisch voordeel begint.

Op 2 april 2022 speelt het 1e Brug team weer thuis. Bij deze een oproep om onze mannen te komen aanmoedigen. Niet alleen leuk om tafeltennis te komen kijken, maar ook om andere Brugleden te ontmoeten, te netwerken en het clubgevoel te versterken.