Het ‘after corona’ tafeltennis jeugdtoernooi bij de Brug

Zaterdagmorgen 10 juli werd er bij de Brug een jeugdtoernooi georganiseerd o.l.v. Gerrit Wijngaards. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn, maar 75% van de jeugdleden gaven ‘acte de presence’. Omdat het niveauverschil groot is tussen de jeugdleden, van hoofdklasse tot starter-klasse was er gekozen voor een tot-21-punten-spel met ruime voorgiften. Het is altijd afwachten hoe dit uitpakt, maar vandaag was de uitkomst boven verwachting. In de laatste ronde waren er nog drie sporters die voor plek één in aanmerking kwamen. Hero Noort ging met de eer strijken: op onderling resultaat tegen Daiwy, de nummer twee, werd de eindstand beslist. Verder was er een aanmoedigingsprijs voor de benjamin van het gezelschap: Friso ging dus met een mooie beker naar huis. Voor verschillende onderdelen waar Gerrit en ondergetekende de jury waren, werden kleine presentjes toegekend. Voorbeelden van de onderdelen die gejureerd werden waren: De beste kant-bal, de mooiste vanaf de grond liggend geslagen backhand, de mooiste schoenen, en zo voort.

20210710 actie

20210710 groep

Voor de inwendige mens werd goed gezorgd, met dank aan de ouders van Mathijs en Friso die het fruit sponsorde. Onder het genot van een leuk muziekje heeft iedereen minimaal 14 games tot de 21 gespeeld, waar sommige games wel tot de 27 liepen. Zelf heb ik genoten van het niveau van het tafeltennis wat ik gezien heb. Ik zie iedereen op zijn/haar manier vooruitgaan. Mooi, want daar trainen we hard voor. Een mooie afsluiting van wisselende buitentrainingen en trainingen in de zaal. Laten we er vanuit gaan dat komend seizoen weer toernooien bezocht kunnen worden en dat er competitie gaat plaatsvinden.

Leuk detail was dat aan het einde van het toernooi de trainers van de jeugd door de jeugdigen in het zonnetje werden gezet, Gerrit en Ton werden getrakteerd op een mooie (en waarschijnlijk heel lekkere) taart. Waarvoor dank.

20210710 kado

Aankomende week nog jeugdtraining en daarna met volle moed op naar de najaarscompetitie.