Examenklas in onze speelzaal.

20210314 examenklas

Directeur Karin Poerstamper is blij dat tafeltennisvereniging De Brug ruimte tot de meivakantie beschikbaar stelt.

Hierdoor komt er voor de mavo 4-leerlingen van het Veluws College Mheenpark gelukkig een einde aan een onwenselijke situatie: Je uitgerekend naast een openstaand muzieklokaal voor moeten bereiden op je eindexamen.

Hieronder volgt een onverkort overgenomen deel van de tekst uit De Stentor (Artikel door Arnoud Heins; foto door Kevin Hagens).

Sterker nog: met ingang van morgen krijgen ze juist les op een bijzonder rustige plek. Vanaf hun stoel kunnen ze hooguit een glimp opvangen van bejaarden die in de Mheenhal een prik tegen het coronavirus gaan halen. Tot de examenperiode dient het aangrenzende clubgebouw van de tafeltennisvereniging De Brug namelijk als klaslokaal.

,,Hier gebeurt al maanden niks. Daardoor borrelde het idee op om deze ruimte aan een school te verhuren die vanwege de coronamaatregelen met ruimtegebrek kampt”, vertelt initiatiefnemer Jan Buizer namens De Brug. Hij legde zijn plan met succes in de week bij het clubbestuur. Dus toen premier Rutte op 23 februari aankondigde dat de middelbare scholen ook weer open mochten voor niet-examenklassen, gooide hij direct een balletje op bij de buren.

In een stroomversnelling

,,We kregen op de avond van die persconferentie al een mail met de vraag of wij behoefte aan extra ruimte hadden’’, weet Karin Poerstamper. Dat liet de directeur van Veluwse College Mheenpark zich geen twee keer schrijven. Na overleg met de hogere echelons ging ze op het aanbod in. ,,Na de voorjaarsvakantie hebben we weer contact gehad en van de week kwam alles in een stroomversnelling.’’

Toen was de noodzaak ook al wel duidelijk. ,,Omdat wij willen dat de klassen 1 tot en met 3 ook zoveel als mogelijk op school zijn, begon het meteen al te wringen. Klas 4 krijgt nu noodgedwongen les in de aula. Dat is naast het muziek- en expressielokaal; waarvan we vanwege de ventilatie ook de deuren nog eens open moeten houden. Toen de muziekleraren de keyboards en gitaren aan de muur zagen hangen, dachten ze: ‘Yes, we gaan weer lekker spelen. Maar er zit ook een eindexamenklas naast ons. Hoe doen we dat?’ ’’

Toch nog wat omzet

Het antwoord zit dus aan de andere kant van de Zilverschoon. In de hal waar spelen met balletjes en batjes al maanden taboe is, staan inmiddels 30 tafels en stoelen. Op anderhalve meter van elkaar te wachten tot er leerlingen aanschuiven. ,,Ik denk dat één en één in dit geval drie is”, vertelt Buizer trots. ,,Want door deze ruimte te verhuren, maken wij toch nog wat omzet.”

Maar wat als er binnenkort toch weer getafeltennist mag worden? ,,Daar hebben we rekening mee gehouden door deze ruimte in tweeën te splitsen. Op momenten dat er geen les gegeven wordt, kan er eventueel gespeeld worden. Maar ik verwacht niet dat dat voor de meivakantie zal zijn.” Daarna keren de kinderen sowieso niet meer terug. Poerstamper: ,,De eindexamens zelf vinden zoals altijd in onze eigen gymzaal plaats. Dus dit is echt een perfecte tijdelijke oplossing.”

Bron: https://www.destentor.nl/apeldoorn/attente-buren-maken-in-apeldoorn-einde-aan-rumoerige-voorbereiding-op-eindexamen~a2108576/

Meer in deze categorie: « VO2-max-test Digitale collecte »