Menu

Februari, de maand van “Sport van de maand”, bij tafeltennisvereniging De Brug.

  • Geschreven door

De zaterdagmiddagen in februari in onze accommodatie stonden traditiegetrouw in het teken van sport van de maand. Een initiatief van “sportstimulering Apeldoorn” om basisschooljeugd kennis te laten maken met verschillende sporten. Een aantal kinderen in de leeftijd van de basisschooljeugd had gekozen om vier keer bij onze vereniging te komen kijken, maar ook om mee te doen. Vier keer op de zaterdagmiddag. De clinics bestonden uit balvaardigheid, mik spelen, slagtechniek voor beginners, en spel elementen. Traditiegetrouw wordt de laatste clinic afgesloten met een toernooi, annex spel competitie.
De afgelopen maand heb ik alleen maar enthousiaste kinderen van verschillende basisscholen gezien, niet alleen kinderen waren enthousiast, maar ook hun ouders die volop bij de training betrokken werden. Ik denk dat we De Brug ook met dit evenement weer duidelijker op de kaart hebben gezet. Het lijkt erop dat we hier een of twee jeugdleden aan over gaan houden.

Deze vier keer zou niet zo’n succes zijn geworden als ik niet wekelijks hulp had gehad van onze eigen jeugdleden. Ook zij hebben hun vrije zaterdagmiddag opgeofferd om De Brug te promoten. Super! Met elkaar worden deze evenementen leuker, maar ook eenvoudiger om te organiseren. Waarvoor dank!

20230228 svdm

Een foto om een kleine impressie te geven hoe het e.e.a. eraan toe gaat.

Ton de Graaf

Lees meer...

Aftrap en Huisvlijt

  • Geschreven door

De aftrap van de voorjaarscompetitie 2023

Zaterdag 28 januari ging de competitie van de jeugd en de landelijke teams van start. Alle jeugdteams speelden thuis en ons landelijke jeugdteam speelde voor het eerst ‘s middags tegelijkertijd met de seniorenteams 1 en 3.

Nu was het in de morgen al een drukke en gezellige bedoeling bij de Brug, maar ‘s middags was er sprake van de overtreffende trap.

‘s Morgens speelden jeugdteam 2, 3 en 4 thuis. De zaal was goed gevuld, met vaders, moeders, broertjes en zusjes. Een gezellige drukte. De teams van de Brug zette hun beste beentje voor, waarschijnlijk gesteund door de toeschouwers. Team 2 speelde gelijk (5-5), maar teams 3 en 4 wonnen hun partijen met duidelijke cijfers.

‘s Middags vanaf 15.00 uur liep het gebouw van de Brug helemaal vol met publiek, zoveel mensen in onze accommodatie heb ik nog niet vaak aanschouwd. Kwam het door het tafeltennis of kwam het doordat de mensen wisten dat Denise (de partner van onze penningmeester en speler van team 3) weer in de keuken stond en het publiek een heerlijke schnitzel met patat en salade voorschotelde. Ik laat dat in het midden, maar de enthousiaste reacties van de aanwezigen op het dagmenu sprak boekdelen. In mijn optiek stonden barman Edward en keuken-tovenaresse “Denise” volop in de belangstelling.

Dan het tafeltennis: Het eerste team deed het redelijk, wederom in de 2e divisie, de tegenstanders uit Nieuwengein gingen met zes punten naar huis en de Apeldoornse formatie hield vier punten in huis; wat dit waard is zal op langere termijn blijken. Team 3 won en houdt zo aansluiting met de koploper. Het jeugdteam landelijk-C had het moeilijk tegen Smash uit Hattem. Hattem zette onze jongelui met 7-3 opzij, maar als je de partijen in ogenschouw neemt had het ook anders kunnen zijn. Vele ‘vijfzetters’ passeerde revue. Tekenend voor deze match was dat de twee opponenten om 15.00 uur starten en pas om 19.30 uur hun laatste partij afronden; ver nadat de senioren met hun 10 partijen klaar waren. Leuk voor de jongelui dat alle aanwezigen hun ogen richtte op hun laatste partij, die (misschien daardoor) in het voordeel van de Brug uitpakte.

Laten we ervan uitgaan dat deze mooie middag bij De Brug naar meer smaakt en dat de leden van de Brug en andere liefhebbers de volgende thuiswedstrijd op 11 februari onze accommodatie weten te vinden.

 

20230128 hoodies

Ouders van de speelsters van jeugdteam 3 doen aan huisvlijt

De moeders van Liszie, Floor en Isa, hebben in onderling overleg ons damesteam buiten het clubtenue om, in een uniform-outfit gestoken. Alle drie een zwarte Hoodie met het Logo van de Brug en hun naam achterop. Dames, hiermee kun je voor de dag komen.

Ton de Graaf

Lees meer...

Jeugdclubkampioenschappen 2023.

  • Geschreven door

20230121 deelnemers

Zaterdag 21 januari werden de clubkampioenschappen van de jeugd gehouden in de accommodatie van TTV de Brug. Naar dit evenement was al een hele tijd uitgekeken door de jeugdleden die graag als titelhouder het jaar door wilden gaan. Stijn Koller, de clubkampioen van het jaar 2022 was de te kloppen man.
Er werd in twee categorieën gespeeld. De categorie waar de clubkampioen uit voort zou komen en de zogenaamde B-categorie waar de kampioen van de starters uit voort zou komen.
In de A-poule werd gestreden in een vierkamp en een vijfkamp met daaruit voortvloeiend de kruisfinales en in de B-categorie werd gestreden in een vijfkamp.

In de loop van de morgen kwam het publiek opdagen; vaders, moeders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s. Het was weer een gezellige drukte. Ook waren de vaste coaches van onze jeugdteams aanwezig.

Achter de tafel werd flink gestreden; niemand kreeg zijn of haar partij cadeau. Iedereen moest aan de bak. In de A-poule werd de finale uiteindelijk uitgevochten door Jason van Rijssen en Joas Niesing; beiden zijn twee teamgenoten en twee sparringpartners. Maar in deze finale was het anders. Hier ging het toch om de eer. Het werd een kwalitatief hoogstaande partij. Zoals we gewend zijn is Jason de extraverte speler die door de hele zaal te horen is en Joas de meer introverte speler die tijdens de wedstrijd zijn kansen rustig overweegt en ogenschijnlijk stilletjes pakt. Uiteindelijk trok Jason aan het langste eind, een 3-1 overwinning in de finale maakt hem clubkampioen 2023. Een titel die hij een heel jaar lang met veel trots mag dragen.
In de B-categorie was het ook heel spannend. Het leek erop dat Liszie Heeringa zich fluitend naar de nummer-1-positie zou tafeltennissen, maar niets was minder waar. Isa van de Kamp bleek een geduchte mede kanshebber en Floor Weijsters gooide in de laatste partij bijna ‘roet in het eten’ van Liszie. Met haar ‘dodelijke’ forehand won zij de partij met 3 tegen 1. In de vijfkamp stonden nu twee spelers op 10 punten en in de vijfkamp wordt geen finale meer gespeeld. Onderling resultaat is hier de regel. Liszie eindigde dus op 1 en Isa op 2 met hetzelfde aantal punten. Een mooie foto was het resultaat.

20230121 liszie isa

Traditie is dat de oude clubkampioen, in dit geval Stijn Koller, de prijzen uitreikt. Ook deze rol past Stijn; hij deed dat op een wijze welke een nestor van de jeugd past.

20230121 joas stijn jonas

Saillant detail was dat er twee aanmoedigingsprijzen waren; deze gingen naar Friso van Hees en Max Sloot. Zij waren ingedeeld in de kampioensklasse en moesten tegen de geweldenaars van ons landelijke team en 1e klasse team opnemen. Eigenlijk een ongelijke strijd, maar ook zij zetten hun beste beentje voor. Een dik verdiende aanmoedigingsprijs.

Nou dat was weer een mooi evenement bij de Brug; dat beloofd wat voor de competitiewedstrijden. Laten we ervanuit gaan dat het publiek ook deze wedstrijden weet te vinden.

Ton de Graaf (een trotse trainer)

Lees meer...

Familietoernooi.

  • Geschreven door

20221217 familietoernooi

Op zaterdag 17 december werd er bij onze mooie vereniging een familietoernooi voor de jeugd georganiseerd. Een mooi evenement waar iedereen zin in had. De jeugdleden mochten een familielid meenemen; dat kon zijn: vader, moeder, broer, zus, neef, nicht, enzovoort.
Er hadden zich 14 teams opgegeven, waardoor de zaal ruimschoots gevuld was. Een hele mooie opkomst zodat er op acht tafels gespeeld moest worden om de competitie in een dag af te krijgen. De teams zijn verdeeld in twee poules waardoor er twee zeven kampen werden gespeeld. Omdat er via het Daviscup systeem werd getafeltennist moesten er veel partijen afgewerkt worden. Voor een algehele pauze was dan ook geen ruimte, waardoor aan het eind van de dag de meeste deelnemers moe waren gestreden. Iedereen heeft deze dag zeker 36 games gespeeld!
Als wedstrijdleider heb ik vele mooie rally’s voorbij zien komen en soms werd er op het scherpst van de snede gespeeld, maar ik heb geen onvertogen woord gehoord deze dag. Leuk was het dat er buiten de vele sporters ook veel toeschouwers waren om de mannen en vrouwen in de arena aan te moedigen. Een gezellige drukte dus.
Bij de Brug was het zoals zo vaak: “Meedoen is winnen”, dus er was prijs voor iedereen. Tussendoor werd er een overheerlijke soep geserveerd die Chris, die deze dag ook de bar voor zijn rekening nam, had gefabriceerd. Chris, hartelijk dank.

Voor mij goed te vernemen dat iedereen enthousiast naar huis ging en ik thuis nog even na kon genieten van de vele whatsapps over het toernooi die voorbijkwamen.
Iedereen die dit toernooi tot een mooi evenement heeft gemaakt: “Hartelijk dank”.

Ton de Graaf

Lees meer...

Gezellige drukte bij de eerste thuiswedstrijd van de jeugd.

  • Geschreven door

Het was een gezellige drukte op zaterdagmorgen 17 september bij TTV de Brug

20220918 drukte

De eerste competitie-zaterdag bij de jeugd zit erop. Na lange tijd kwamen er nu weer vier jeugdteams uit in de blauwe clubkleuren van TTV de Brug. Het was een gezellige drukte, met coaches, vaders, moeders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s. In de speelzaal waren alle stoelen bezet, dus moest er gestaan worden.
Achter de tafel werd er gestreden om de punten, de wedstrijden begonnen om klokslag 10.00 uur en rond 13.30 uur waren de laatste partijen afgelopen.
Team 4 deed het heel erg goed: Team vier, ons dames team, wist de derby tegen De Veluwe na een 1-0 achterstand om te buigen naar een 4-1 overwinning: Een mooie prestatie. Opvallend was de gezelligheid en de onderlinge sportiviteit. Team 1 met de nieuweling Joas Niesing liet zien waarom dit team verleden jaar net niet gepromoveerd was. Met 10-0 werden de tegenstanders weer naar huis gestuurd. Teams 2 en 3 waren minder fortuinlijk: Na veel spannende wedstrijden en sets in vijf games gingen hun tegenstander met de winst ervandoor! Voor de spelers en trainers wel voldoende aanknopingspunten om de komende weken aan te werken in de trainingen.
Kortom een mooie zaterdagmorgen. Dat er nog velen mogen volgen.

Ton de Graaf (trainer en coach)

 

Lees meer...