Menu

Gezellige drukte bij de eerste thuiswedstrijd van de jeugd.

  • Geschreven door

Het was een gezellige drukte op zaterdagmorgen 17 september bij TTV de Brug

20220918 drukte

De eerste competitie-zaterdag bij de jeugd zit erop. Na lange tijd kwamen er nu weer vier jeugdteams uit in de blauwe clubkleuren van TTV de Brug. Het was een gezellige drukte, met coaches, vaders, moeders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s. In de speelzaal waren alle stoelen bezet, dus moest er gestaan worden.
Achter de tafel werd er gestreden om de punten, de wedstrijden begonnen om klokslag 10.00 uur en rond 13.30 uur waren de laatste partijen afgelopen.
Team 4 deed het heel erg goed: Team vier, ons dames team, wist de derby tegen De Veluwe na een 1-0 achterstand om te buigen naar een 4-1 overwinning: Een mooie prestatie. Opvallend was de gezelligheid en de onderlinge sportiviteit. Team 1 met de nieuweling Joas Niesing liet zien waarom dit team verleden jaar net niet gepromoveerd was. Met 10-0 werden de tegenstanders weer naar huis gestuurd. Teams 2 en 3 waren minder fortuinlijk: Na veel spannende wedstrijden en sets in vijf games gingen hun tegenstander met de winst ervandoor! Voor de spelers en trainers wel voldoende aanknopingspunten om de komende weken aan te werken in de trainingen.
Kortom een mooie zaterdagmorgen. Dat er nog velen mogen volgen.

Ton de Graaf (trainer en coach)

 

Lees meer...

Tafeltennis; is dat iets voor jou?

  • Geschreven door

Tafeltennisvereniging De Brug (Zilverschoon 108 in Apeldoorn) organiseert voor beginners:
Vier trainingen van een uur + 1 consumptie achteraf. Kosten 20 euro.
Indien nodig zijn er tafeltennisbatjes beschikbaar om te lenen.
Na de laatste training is er ruimte voor persoonlijk advies.

De trainingen vinden plaats in onze zaal (TTV de Brug) “Zilverschoon 108, 7322 GK Apeldoorn” op dinsdagen 6, 13, 20 en 27 september 2022 van 19:00 tot 20:00 uur.
Aanmelden bij Ton de Graaf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

20220830 speelzaal

Lees meer...

Geslaagd Trainingsweekend.

  • Geschreven door

In het derde weekend van augustus 2022, op 19, 20 en 21 augustus 2022, is er door de trainers van TTV de Brug een trainingsweekend voor de jeugd georganiseerd. Een weekend met tafeltennistrainingen, bootcamps, tafeltenniswedstrijden, speurtochten en andere entertainment. Er werd dit weekend gestreden om de gele, de groene, de blauwe en de roze hes. De winnaar van de hes (een ere-kledingstuk) ging de volgende dag met de hes aan de activiteiten in. Er werd bij de Brug gegeten, geslapen, ontbeten, geluncht maar vooral veel plezier gemaakt. Het gaat te ver om alle activiteiten die de revue passeerden hier op te sommen, maar achteraf gezien kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend, waarin iedereen op allerlei fronten aan zijn trekken is gekomen. Eén van de hoogtepunten wil ik u niet onthouden en dat is het blacklight tafeltennistoernooi, een toernooi dat mooie plaatjes opleverde.

20220827 blacklight tt

Dit weekend was niet mogelijk geweest zonder de tomeloze inzet van de trainers van De Brug (jullie wellicht bekend), ouders die mee-participeerden in de keuken en senioren die zich als sparringpartners opwierpen. Kortom weer een bewijs dat wij het bij De Brug met z’n allen doen!
En voor de zoveelste keer het motto: “Meedoen is winnen”. Bij TTV de Brug weten ze inmiddels wat dit betekend.

Iedereen (jeugdleden, trainers, ouders en senior-sparringpartners): Enorm bedankt!. Wellicht op naar een volgende editie.

Ton de Graaf (één van de trainers)

Lees meer...

3 Bijzondere wedstrijden bij TTV De Brug.

  • Geschreven door

Komende zaterdag 21 mei ontmoet de 'toekomst van De Brug' de 'gevestigde orde' en zullen 3 bijzondere wedstrijden gespeeld worden. Komt dus allen kijken!

logo ttv de brug nieuwsbrief

Zaterdagmiddag 21 mei van 14.00 tot 18.00 uur zal:
- het vlaggenschip van De Brug (ons 2e-divisie-team) tegen het 1e jeugdteam uitkomen.
- het 2e seniorenteam spelen tegen het 2e jeugdteam, de kampioen in de 2e klasse.
- een recreantenteam spelen tegen het aspiranten-competitie-team van de jeugd.

Onze jeugdspelers zijn volop in training voor dit evenement. De vaste coaches zullen de jeugdteams ondersteunen en met raad en daad bijstaan. Deze doorgewinterde tafeltennissers kennen het spel van de 'gevestigde orde' maar al te goed, zodat zij nuttige tips kunnen geven.

De middag wordt opgeluisterd met muziek en poëzie. De bar is uiteraard open; koffie en thee zijn gratis. Omdat het een jeugdevenement betreft, wordt er -zoals gebruikelijk- géén alcohol geschonken.

Komt allen kijken, aanmoedigen, supporteren. Ouders, broers, zussen, alsmede opa’s en oma’s zijn uitaard ook welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Het evenement start klokslag 14.00 uur!

Lees meer...

Team 1 van TTV de Brug kampioen in de 3e divisie.

Voor het eerst in de geschiedenis van TTV de Brug gaat ons vlaggenschip 2e divisie spelen. Afgelopen zaterdag, 30 april, werd het 1e Brug team kampioen in de 3e divisie.

Waldo Hagenaars ging met twee invallers, Jeroen Reuvers en Jan Los, de strijd aan tegen de concurrent uit Leiden ”Scylla 2”. De middag aan het Zilverschoon in Apeldoorn zou sowieso een kampioen opleveren. Fijn voor het publiek, dat in grote getallen onze Bruggers kwamen aanmoedigen, trok het Brugteam aan het langste eind. De Brug had aan drie punten genoeg om het kampioenschap naar zich toe te trekken, geen gemakkelijke opgave als je niet met de sterkste opstelling uitkomt. Maar de invallers lieten zowel de tegenstanders als de toeschouwers verbaasd staan. Jan Los wist in de tweede partij het tweede punt met oogstrelend spel maar soms ook met onnavolgbaar ballen naar binnen te slepen, het publiek stond letterlijk en figuurlijk op de banken. Na deze partij kwam Jeroen, ook een invaller, in de arena. Ook Jeroen wist het publiek op te zwepen met zijn spel. In de vierde game kreeg Jeroen een wedstrijdpunt en daarmee ook het kampioenspunt. Helaas voor De Brug en Jeroen werd het aanvallende spel in deze niet beloond: op matchpoint een sublieme bal van Jeroen, die de tafel net niet raakte, maakte aan de illusie een eind. In vijf games verloor Jeroen nipt waardoor het, De Brug versus Scylla, 2 tegen 1 werd. Het kon nog alle kanten op. Maar één man is nog niet genoemd: ”Waldo Hagenaars”. Gedecideerd (soms met moeite) spelend en vaak met prachtige ballen, was hij gewoon goed voor 3 punten. Invaller Jan Los was goed voor 2 punten en dus was een uitslag van 5 tegen 5 meer als voldoende voor het kampioenschap.

Namens het bestuur waren Willem Aalders en Dick Rush aanwezig. Dick deed een woordje na het derde en kampioenspunt en hij complimenteerde het team voor het behaalde resultaat en sprak namens het bestuur waardering uit voor de inspanningen die dit team verricht, de goed gevulde kantine op de thuis-speel-zaterdagen en last but not least de naam van de club die hooggehouden wordt.

20220502 felicitaties

Na de wedstrijd toonden de mannen van Scylla zich waardige tegenstanders want er werd in gezamenlijkheid een gezellige sfeer gecreëerd met muziek eten en drinken.

Niet vergeten: Het officiële TTV de Brug 1 team bestaat uit Bas Wrekenhorst, Edwin Tiele, Koen Molewijk en Waldo Hagenaars. Met hun vieren hebben voor de basis van dit historische feit gezorgd.

Ton de Graaf (één van de supporters van de Brug).

Lees meer...