Menu

Bootcamp op de maandagavond.

  • Geschreven door

De jeugd van TTV De Brug is weer gestart met hun bootcamp op de maandagavond.

20210331 bootcamp

Omdat binnen trainen nog niet is toegestaan, omdat het tot een uur of negen licht is en omdat we met het weer de goede kant op gaan, wordt er op de maandagavond weer in het Mheenpark aan de conditie gewerkt.
Het Mheenpark met zijn vele hindernisobjecten leent zich prima voor collectieve training op 1,5 meter. Maandag 29 maart was de eerste in 'een reeks van'.

Er wordt gelopen (gejogd), gesquad, jumping-jacks en push-ups gedaan, getraind op voetenwerk, maar ook krachttraining met ballen en andere attributen. Het kan niet zo zijn dat, als de competitie weer gaat beginnen, de jeugdleden van de Brug afgetroefd worden op conditie. Dat laten we niet gebeuren. De eerste zweetdruppels zijn gevloeid.

Heb je zin om aan te haken: Maandag 12 april van 18.00 – 19.00 uur is de eerstvolgende.
Tot dan.

De trainer

Lees meer...

Digitale collecte

Binnenkort start er een campagne van het gehandicaptenfonds. De campagne behelst onder andere een “digitale” collecte.

20210319 digicollect

Wij van TTV de Brug dragen het gehandicaptenfonds een warm hart toe, in de eerste plaats omdat zij het belang van onze mindervalide medemens behartigen, maar ook omdat onze vereniging gedeeltelijk bestaat uit paratafeltennissers. De belangen van onze paratafeltennissers worden dan ook voor een gedeelte behartigt door het gehandicaptenfonds.

Via onderstaande link kom je op een pagina waar donaties gedaan kunnen worden voor het genoemde fonds. Het geld zal o.a. besteed worden aan mindervaliden in het algemeen, maar daar hoort ook sporten bij. Een niet onbelangrijk detail in deze is dat de helft van de opgehaalde donaties voor de vereniging is; in dit geval TTV de Brug. Wat ons betreft een win-win situatie.

Mensen bezoek de link en deel deze met zoveel mogelijk familie, vrienden, collega’s en bekenden.

Link naar de collectebus:

Focus op wat jij kunt doen! (digicollect.nl)

 

Op een mooie “financiële” score.

Ton de Graaf

Lees meer...

Examenklas in onze speelzaal.

 20210314 examenklas

Directeur Karin Poerstamper is blij dat tafeltennisvereniging De Brug ruimte tot de meivakantie beschikbaar stelt.

Hierdoor komt er voor de mavo 4-leerlingen van het Veluws College Mheenpark gelukkig een einde aan een onwenselijke situatie: Je uitgerekend naast een openstaand muzieklokaal voor moeten bereiden op je eindexamen.

 

Hieronder volgt een onverkort overgenomen deel van de tekst uit De Stentor (Artikel door Arnoud Heins; foto door Kevin Hagens).

 

Sterker nog: met ingang van morgen krijgen ze juist les op een bijzonder rustige plek. Vanaf hun stoel kunnen ze hooguit een glimp opvangen van bejaarden die in de Mheenhal een prik tegen het coronavirus gaan halen. Tot de examenperiode dient het aangrenzende clubgebouw van de tafeltennisvereniging De Brug namelijk als klaslokaal.

,,Hier gebeurt al maanden niks. Daardoor borrelde het idee op om deze ruimte aan een school te verhuren die vanwege de coronamaatregelen met ruimtegebrek kampt”, vertelt initiatiefnemer Jan Buizer namens De Brug. Hij legde zijn plan met succes in de week bij het clubbestuur. Dus toen premier Rutte op 23 februari aankondigde dat de middelbare scholen ook weer open mochten voor niet-examenklassen, gooide hij direct een balletje op bij de buren.

In een stroomversnelling

,,We kregen op de avond van die persconferentie al een mail met de vraag of wij behoefte aan extra ruimte hadden’’, weet Karin Poerstamper. Dat liet de directeur van Veluwse College Mheenpark zich geen twee keer schrijven. Na overleg met de hogere echelons ging ze op het aanbod in. ,,Na de voorjaarsvakantie hebben we weer contact gehad en van de week kwam alles in een stroomversnelling.’’

Toen was de noodzaak ook al wel duidelijk. ,,Omdat wij willen dat de klassen 1 tot en met 3 ook zoveel als mogelijk op school zijn, begon het meteen al te wringen. Klas 4 krijgt nu noodgedwongen les in de aula. Dat is naast het muziek- en expressielokaal; waarvan we vanwege de ventilatie ook de deuren nog eens open moeten houden. Toen de muziekleraren de keyboards en gitaren aan de muur zagen hangen, dachten ze: ‘Yes, we gaan weer lekker spelen. Maar er zit ook een eindexamenklas naast ons. Hoe doen we dat?’ ’’

Toch nog wat omzet

Het antwoord zit dus aan de andere kant van de Zilverschoon. In de hal waar spelen met balletjes en batjes al maanden taboe is, staan inmiddels 30 tafels en stoelen. Op anderhalve meter van elkaar te wachten tot er leerlingen aanschuiven. ,,Ik denk dat één en één in dit geval drie is”, vertelt Buizer trots. ,,Want door deze ruimte te verhuren, maken wij toch nog wat omzet.”

Maar wat als er binnenkort toch weer getafeltennist mag worden? ,,Daar hebben we rekening mee gehouden door deze ruimte in tweeën te splitsen. Op momenten dat er geen les gegeven wordt, kan er eventueel gespeeld worden. Maar ik verwacht niet dat dat voor de meivakantie zal zijn.” Daarna keren de kinderen sowieso niet meer terug. Poerstamper: ,,De eindexamens zelf vinden zoals altijd in onze eigen gymzaal plaats. Dus dit is echt een perfecte tijdelijke oplossing.”

 

Bron: https://www.destentor.nl/apeldoorn/attente-buren-maken-in-apeldoorn-einde-aan-rumoerige-voorbereiding-op-eindexamen~a2108576/

Lees meer...

VO2-max-test

  • Geschreven door

Jeugdleden van de Brug doen VO2-max-test bij sportschool Kerschoten.

Alhoewel er geen wedstrijden meer zijn sinds half september voor de jeugd in het tafeltennis, wordt er toch volop getraind. Minimaal twee keer per week, soms vaker. Om te kijken hoe het met de fysieke, maar ook geestelijke gesteldheid staat is een test georganiseerd bij een bevriende sportschool. Tijdens deze test kon er worden gemeten hoe het met de fysieke gesteldheid staat van onze sporters, het zogenaamde zuurstof-energie-systeem en het fosfaat-systeem. Ook kon gekeken worden wie er tot op het bot ging en wie een andere attitude aanhing, het zogenaamde melkzuur-systeem.
Zaterdag 5 december gingen 4 Brugleden en de trainer naar Sportschool Kerschoten om een VO2-max-test te ondergaan; eerst zouden er meer jeugdigen meegaan, maar één van de sporters zat in quarantaine en anderen bleven thuis i.v.m. de Sinterklaasviering.
Van 11.15 tot 13.00 uur waren wij met vijf Brugleden te gast bij de sportschool (voor de leden die dat nog weten van de oude locatie aan de Musschenbroekstraat: “bij onze buren”). Wij werden begeleid door een ervaren sportinstructeur (familie van…) die gespecialiseerd is in optimaliseren van de energie-systemen bij zwemmers en roeiers. Voor ons was een VO2-max-test klaargezet op de roei-ergometer. In deze test moest 2000 meter geroeid worden, in een zo snel mogelijke tijd. Mooi om te zien hoe al onze sporters daar op hun eigen manier mee omgingen, ook de trainer deed aan de test mee en ging tot op het bot.
De uitslag werd bepaald door het in kaart te brengen van de tijd op de 2000 meter, de leeftijd, de vermenigvuldigingsfactor behorend bij de leeftijd en het gewicht van de sporter (voor de trainer was de weging wel even schrikken!!, dat Corona toch)
Uiteindelijk varieerde de uitslag van goed, tot matig, waar de modus op een goed uit kwam. Na de test was er voor iedereen een banaan en een AA-drink. Welverdiend!
Fijn dat de jeugdige tafeltennissers van de Brug in zijn voor dit soort evenementen; dat biedt perspectief voor de aankomende trainingsperiode.

Ton de Graaf (trainer met Corona-kilo’s)

20201206 jeugd

Lees meer...

Najaarscompetitie opgeschort

COMPETITIEWEDSTRIJDEN JEUGD & SENIOREN NAJAAR 2020 OPGESCHORT:

Zoals velen inmiddels bekend, heeft de overheid dinsdagavond 13 oktober 2020 laten weten dat alle amateursporten hun competities moeten staken. Dit heeft ook betrekking tot de afdelingscompetitie van de NTTB / Afdeling oost. Daarom alle jeugd- en seniorenwedstrijden in de afdelingscompetitie opgeschort. Binnenkort zal de competitiecommissie u verder informeren wat dit voor gevolgen heeft.

Lees meer...