Menu

Bruggers massaal naar Tilburg.

  • Geschreven door

Zaterdag 13 november gingen vier auto’s met jeugdleden en begeleiders naar het eerste jeugd-ranglijsten-toernooi sinds februari 2019.

Acht spelers met vijf begeleiders vertrokken de bewuste zaterdag om 7.30 uur richting het zuiden. Het toernooi was sterk bezet en alle spelers hadden het zwaar in hun poule. Dat is niet vreemd, want uit het hele land komen hier de beste jeugdspelers hun krachten meten. Met name onze spelers uit de derde klasse hadden het zwaar te verduren. Spelers van het kaliber hoofdklasse en landelijk C vielen hun ten deel. Voor hen net iets te hoog gegrepen, maar zeker zeer leerzaam voor onze jongelui en zij weten nu waarom er getraind moet worden. De mannen uit de hoofdklasse hadden het ook zwaar te verduren, maar wisten toch enkele potten naar zich toe te trekken. In ieder geval moesten hun tegenstanders alles uit de kast halen om met de wedstrijdpunten er vandoor te gaan. Jason mocht na de poule-fase nog een ronde spelen, maar trof een zeer getalenteerde speler die technisch en tactisch een maatje te groot was voor de dappere strijdlustige Apeldoorner. Voor dit toernooi was een speciale ‘Tilburg 13 november app’ in het leven geroepen en op deze app zijn een kleine honderd foto’s gepost. Jan Buizer deelde deze weer op Instagram (https://www.instagram.com/ttvdebrug/). Vele mooie actiefoto’s waarvan ik er één jullie niet wil onthouden. Sylke in volle actie!

20211113 sylke

De dag werd rond 20.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje in ons eigen clubgebouw. Een mooie dag! Goed om te zien dat zowel begeleiding als jeugdigen goed met elkaar overweg kunnen en elkaar steunen tijdens de sportieve strijd.

Ton de Graaf

Lees meer...

De jeugd van De Brug poseert

  • Geschreven door

Waardering voor het sponsorgebaar van Dutch Display.

20211109 beachflag

Afgelopen zaterdagmiddag, bij de thuiswedstrijd van het 1e Brugteam, werden de aanwezigen getrakteerd op petit-fours. Op deze versnaperingen stond een vijf afgebeeld: Het bedrijf van Frank Zomer, “Dutch Display”, bestaat vijf jaar.

Voor de jeugdafdeling van De Brug had Frank een mooie ‘beach flag’ ontworpen waarop staat dat iedereen welkom is bij De Brug om een balletje te slaan. Bij alle trainingsmomenten en wedstrijdmomenten van de jeugd wordt deze vlag als ‘eyecatcher’ buiten geplaatst.

Frank, bedankt voor dit mooie gebaar.

Ton de Graaf (namens alle betrokkenen bij de Brugjeugd)

Lees meer...

Waarom trainen...

  • Geschreven door

Jeugd- en seniorenteams van De Brug laten zien waarom trainen zo belangrijk is.

20211018 waldo

Zaterdag 16 oktober speelde het 1e seniorenteam in het Walhalla van het Nederlandse tafeltennis: Bij TTV Hilversum. Vooraf een beladen wedstrijd, zou Hilversum ten koste van de mannen uit Apeldoorn de koppositie in deze poule pakken. Kwam het door de professionele uitstraling van de accommodatie, kwam het door de return of “Edje Thielen“, of kwam het door de meegereisde supporters vanuit Apeldoorn. Laten we het op een combinatie van al deze factoren houden, maar de mannen uit Hilversum werden opgerold door de mannen van De Brug. Het werd 2-8; een mooie maar ook verdiende uitslag. Edwin liet na ruim een jaar van geen-competitie-spelen zien dat talent zich niet verloochend. Bas ging voor de beleving en gaf de tegenstanders een lesje tactisch inzicht, efficiëntie en snelheid. Waldo, op dit moment niet in topvorm, ging voor punt-voor-punt. Ook met deze instelling scoort Waldo ruimvoldoende. Na afloop een leuke after party, samen met de tegenstanders en supporters van beide partijen. Sport, zoals sport hoort te zijn!

‘s Morgens hadden de jeugdigen van De Brug, zowel team 1 als team 2, het goede voorbeeld gegeven. Beide teams reisden af naar Hattem, alwaar Smash ’70 op hen wachtte. Op papier zou team 2 het zwaar krijgen; zij moesten tegen de koploper. Maar de laatste weken trainen de jongelui van De Brug zeker 3 keer per week of soms meer. De koploper werd met 3-7 weggespeeld, waardoor het 2e team van De Brug een echte concurrent wordt om het gevecht voor de titel in de 3e klasse A.

Het 1e jeugdteam deed wat zij op papier moesten doen; zij wonnen met 2-8 in de hoofdklasse jeugd. Niet gek voor een team met spelers met zoveel ervaring, rustige uitstraling en spelers die meedingen om beste jeugdspeler van Nederland te worden.

Kortom een mooi weekend voor tafeltennissend Apeldoorn. Laten we hopen dat er nog veel mooie weekenden op komst zijn.

Ton de Graaf

Lees meer...

Corona regels

  • Geschreven door

Vanwege de recente coronamaatregelen is een bezoek aan ons clubhuis uitsluitend toegankelijk voor personen met een geldig coronatoegangsbewijs voor zowel trainingen en wedstrijden.

Publiek is niet toegestaan.

De kantine is voorlopig gesloten.

Lees meer...

Is Tafeltennis wat voor jou?

  • Geschreven door

Tafeltennisvereniging De Brug (Zilverschoon 108 in Apeldoorn) organiseert voor belangstellenden 5 ‘trainingen voor beginners’ van elk 1 uur voor maar 25 euro. Een consumptie na afloop is inbegrepen.

De trainingen worden gegeven op dinsdag 7, 14, 21 en 28 september en 5 oktober van 19.00 tot 20.00 uur in onze speelzaal. Men draagt zaalschoenen zonder zwarte zool. Er zijn tafeltennisbatjes beschikbaar.

De training is bedoeld voor volwassenen en ouderen; niet voor leden van een tafeltennisvereniging.

 

Voor aanmelden en nadere informatie kunt u zich wenden tot Ton de Graaf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De deelnemersgroep zal klein zijn (1 of 2 speeltafels) zodat persoonlijke begeleiding mogelijk is. Bij grote belangstelling zal gekeken worden naar extra speelavonden of een aanvullende periode.

20210828 zilverschoon

Lees meer...