Menu

Covid-19-toernooi op 11 juli 2021

Op 11 juli had de meester-organisator van De Brug een Covid-19-toernooi georganiseerd. Een toernooi waar je tot de 19 speelt en waar spelers, op basis van de klasse waarin zij spelen, een voorgift kregen. Helaas voor Waldo, die ook meespeelde, betekende dat hij tegen enkele vierde-klassers die ook van de partij waren, hierdoor meteen met 10-0 achterstond. Niet dat Waldo dit wat boeide, want Waldo vindt het belangrijker zijn tegenstander wat te leren dan dat hij daadwerkelijk de tafeltennis-pot naar zich toetrekt.

20210711 toernooi

De opkomst had wat beter gekund (niet in de laatste plaats voor de baromzet) maar er waren continue vier tafels bezet. Het was warm in de zaal en het regende buiten, resulterend in een hoge luchtvochtigheid: dit betekende dat er flink gezweet werd. Sommige partijen gingen heel gemoedelijk, maar sommige partijen gingen op het scherpst van de snede, het ‘tsjoe’ en ‘tsjakka’ waren niet van de lucht. Ook werden er enkele oude vetes achter de tafel uitgevochten en soms revanche genomen.

Eén man sprong er uit: Koen Wuitte, de ‘coming man’ bij De Brug. Hij won al zijn partijen en ging er dan ook met de prijs, maar vooral met de eer, vandoor.

20210711 winnaar

Leuk zo’n toernooi, na anderhalfjaar rust aan het tafeltennisfront.

De volgende keer hoop ik op een veelvoud van het aantal deelnemers!

Willem, goed gedaan en bedankt: een volgende keer ben ik opnieuw van de partij.

Ton de Graaf

Lees meer...

Het ‘after corona’ tafeltennis jeugdtoernooi bij de Brug

Zaterdagmorgen 10 juli werd er bij de Brug een jeugdtoernooi georganiseerd o.l.v. Gerrit Wijngaards. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn, maar 75% van de jeugdleden gaven ‘acte de presence’. Omdat het niveauverschil groot is tussen de jeugdleden, van hoofdklasse tot starter-klasse was er gekozen voor een tot-21-punten-spel met ruime voorgiften. Het is altijd afwachten hoe dit uitpakt, maar vandaag was de uitkomst boven verwachting. In de laatste ronde waren er nog drie sporters die voor plek één in aanmerking kwamen. Hero Noort ging met de eer strijken: op onderling resultaat tegen Daiwy, de nummer twee, werd de eindstand beslist. Verder was er een aanmoedigingsprijs voor de benjamin van het gezelschap: Friso ging dus met een mooie beker naar huis. Voor verschillende onderdelen waar Gerrit en ondergetekende de jury waren, werden kleine presentjes toegekend. Voorbeelden van de onderdelen die gejureerd werden waren: De beste kant-bal, de mooiste vanaf de grond liggend geslagen backhand, de mooiste schoenen, en zo voort.

20210710 actie

20210710 groep

Voor de inwendige mens werd goed gezorgd, met dank aan de ouders van Mathijs en Friso die het fruit sponsorde. Onder het genot van een leuk muziekje heeft iedereen minimaal 14 games tot de 21 gespeeld, waar sommige games wel tot de 27 liepen. Zelf heb ik genoten van het niveau van het tafeltennis wat ik gezien heb. Ik zie iedereen op zijn/haar manier vooruitgaan. Mooi, want daar trainen we hard voor. Een mooie afsluiting van wisselende buitentrainingen en trainingen in de zaal. Laten we er vanuit gaan dat komend seizoen weer toernooien bezocht kunnen worden en dat er competitie gaat plaatsvinden.

Leuk detail was dat aan het einde van het toernooi de trainers van de jeugd door de jeugdigen in het zonnetje werden gezet, Gerrit en Ton werden getrakteerd op een mooie (en waarschijnlijk heel lekkere) taart. Waarvoor dank.

20210710 kado

Aankomende week nog jeugdtraining en daarna met volle moed op naar de najaarscompetitie.

Ton de Graaf

Lees meer...

Bootcamp op de maandagavond.

  • Geschreven door

De jeugd van TTV De Brug is weer gestart met hun bootcamp op de maandagavond.

20210331 bootcamp

Omdat binnen trainen nog niet is toegestaan, omdat het tot een uur of negen licht is en omdat we met het weer de goede kant op gaan, wordt er op de maandagavond weer in het Mheenpark aan de conditie gewerkt.
Het Mheenpark met zijn vele hindernisobjecten leent zich prima voor collectieve training op 1,5 meter. Maandag 29 maart was de eerste in 'een reeks van'.

Er wordt gelopen (gejogd), gesquad, jumping-jacks en push-ups gedaan, getraind op voetenwerk, maar ook krachttraining met ballen en andere attributen. Het kan niet zo zijn dat, als de competitie weer gaat beginnen, de jeugdleden van de Brug afgetroefd worden op conditie. Dat laten we niet gebeuren. De eerste zweetdruppels zijn gevloeid.

Heb je zin om aan te haken: Maandag 12 april van 18.00 – 19.00 uur is de eerstvolgende.
Tot dan.

De trainer

Lees meer...

Digitale collecte

Binnenkort start er een campagne van het gehandicaptenfonds. De campagne behelst onder andere een “digitale” collecte.

20210319 digicollect

Wij van TTV de Brug dragen het gehandicaptenfonds een warm hart toe, in de eerste plaats omdat zij het belang van onze mindervalide medemens behartigen, maar ook omdat onze vereniging gedeeltelijk bestaat uit paratafeltennissers. De belangen van onze paratafeltennissers worden dan ook voor een gedeelte behartigt door het gehandicaptenfonds.

Via onderstaande link kom je op een pagina waar donaties gedaan kunnen worden voor het genoemde fonds. Het geld zal o.a. besteed worden aan mindervaliden in het algemeen, maar daar hoort ook sporten bij. Een niet onbelangrijk detail in deze is dat de helft van de opgehaalde donaties voor de vereniging is; in dit geval TTV de Brug. Wat ons betreft een win-win situatie.

Mensen bezoek de link en deel deze met zoveel mogelijk familie, vrienden, collega’s en bekenden.

Link naar de collectebus:

Focus op wat jij kunt doen! (digicollect.nl)

 

Op een mooie “financiële” score.

Ton de Graaf

Lees meer...

Examenklas in onze speelzaal.

 20210314 examenklas

Directeur Karin Poerstamper is blij dat tafeltennisvereniging De Brug ruimte tot de meivakantie beschikbaar stelt.

Hierdoor komt er voor de mavo 4-leerlingen van het Veluws College Mheenpark gelukkig een einde aan een onwenselijke situatie: Je uitgerekend naast een openstaand muzieklokaal voor moeten bereiden op je eindexamen.

 

Hieronder volgt een onverkort overgenomen deel van de tekst uit De Stentor (Artikel door Arnoud Heins; foto door Kevin Hagens).

 

Sterker nog: met ingang van morgen krijgen ze juist les op een bijzonder rustige plek. Vanaf hun stoel kunnen ze hooguit een glimp opvangen van bejaarden die in de Mheenhal een prik tegen het coronavirus gaan halen. Tot de examenperiode dient het aangrenzende clubgebouw van de tafeltennisvereniging De Brug namelijk als klaslokaal.

,,Hier gebeurt al maanden niks. Daardoor borrelde het idee op om deze ruimte aan een school te verhuren die vanwege de coronamaatregelen met ruimtegebrek kampt”, vertelt initiatiefnemer Jan Buizer namens De Brug. Hij legde zijn plan met succes in de week bij het clubbestuur. Dus toen premier Rutte op 23 februari aankondigde dat de middelbare scholen ook weer open mochten voor niet-examenklassen, gooide hij direct een balletje op bij de buren.

In een stroomversnelling

,,We kregen op de avond van die persconferentie al een mail met de vraag of wij behoefte aan extra ruimte hadden’’, weet Karin Poerstamper. Dat liet de directeur van Veluwse College Mheenpark zich geen twee keer schrijven. Na overleg met de hogere echelons ging ze op het aanbod in. ,,Na de voorjaarsvakantie hebben we weer contact gehad en van de week kwam alles in een stroomversnelling.’’

Toen was de noodzaak ook al wel duidelijk. ,,Omdat wij willen dat de klassen 1 tot en met 3 ook zoveel als mogelijk op school zijn, begon het meteen al te wringen. Klas 4 krijgt nu noodgedwongen les in de aula. Dat is naast het muziek- en expressielokaal; waarvan we vanwege de ventilatie ook de deuren nog eens open moeten houden. Toen de muziekleraren de keyboards en gitaren aan de muur zagen hangen, dachten ze: ‘Yes, we gaan weer lekker spelen. Maar er zit ook een eindexamenklas naast ons. Hoe doen we dat?’ ’’

Toch nog wat omzet

Het antwoord zit dus aan de andere kant van de Zilverschoon. In de hal waar spelen met balletjes en batjes al maanden taboe is, staan inmiddels 30 tafels en stoelen. Op anderhalve meter van elkaar te wachten tot er leerlingen aanschuiven. ,,Ik denk dat één en één in dit geval drie is”, vertelt Buizer trots. ,,Want door deze ruimte te verhuren, maken wij toch nog wat omzet.”

Maar wat als er binnenkort toch weer getafeltennist mag worden? ,,Daar hebben we rekening mee gehouden door deze ruimte in tweeën te splitsen. Op momenten dat er geen les gegeven wordt, kan er eventueel gespeeld worden. Maar ik verwacht niet dat dat voor de meivakantie zal zijn.” Daarna keren de kinderen sowieso niet meer terug. Poerstamper: ,,De eindexamens zelf vinden zoals altijd in onze eigen gymzaal plaats. Dus dit is echt een perfecte tijdelijke oplossing.”

 

Bron: https://www.destentor.nl/apeldoorn/attente-buren-maken-in-apeldoorn-einde-aan-rumoerige-voorbereiding-op-eindexamen~a2108576/

Lees meer...