Menu

Tafeltennis

Tafeltennis is een spel/sport dat bij elk weertype binnen en buiten (op strand of de camping) gespeeld kan worden. Tafeltennis is uitstekend voor de hand/oogcoördinatie, aanpasbaar voor mensen met een handicap en een goede oefening voor mensen van 8 tot 88 jaar. Daarbij zijn de kosten voor aanschaf van materiaal en lidmaatschap van een vereniging gering.

Tafeltennis — ook wel "pingpong" genoemd — is in feite de huiskamervariant van tennis en is ook daadwerkelijk op die manier ontstaan. De attributen van de tafeltennisser zijn een batje, een balletje, en een tafel met een net in het midden. Het doel van het spel is om het balletje met behulp van het batje over het net op de tafelhelft van je tegenstander te slaan, op zo'n manier dat hij de bal niet meer (correct) weet terug te slaan. Om je tegenstander te verschalken, kun je de bal verschillende effecten en snelheden meegeven.

Al ruim 60 jaar kan men tafeltennis spelen bij De Brug.
Buiten de competitieperiode traint de jeugd van ongeveer 18.00 uur tot 19.30 uur en de 'vrije training' voor senioren (18+) is vanaf 19.30 uur tot 22.30 uur. Recreanten (50+) kunnen op dinsdagen overdag terecht (zie de openingstijden).
De competitieperiode duurt ongeveer vanaf februari tot medio april en vanaf medio september tot eind november. De jeugd speelt de competitiewedstrijden op zaterdagen; het varieert bij de senioren, maar senioren hebben meestal een vaste thuisspeelavond.

Meer weten over onze vereniging?
Zie de pagina's onder menu-optie "Vereniging" en bekijk onze fotoalbums in de "Brugotheek".
Aspirant-seniorleden die met De Brug willen kennismaken kunnen het beste eens op een dinsdagavond (tussen 20.00 en 21.00 uur) langskomen. Ze kunnen 4 keer gratis deelnemen aan de 'vrije training'. Beginnersbatjes en tafeltennisballen zijn te leen.

Bezoekadres:
Zilverschoon 108, 7322 GK Apeldoorn.
Telefoon speelzaal: 055-5213131

terug naar boven