Competitie > Algemeen

Inleiding
Er zijn voor tafeltennis thans 3 NTTB-competitievormen: De beker-competitie, de duo-competitie en de trio-competitie.

Trio-competitie
Deze competitievorm bestaat het langst; hierbij spelen 3 personen in een team tegen een ander team met 3 personen. Een team kan uit maximaal 6 personen bestaan, waarvan er bij een wedstrijd dus maar 3 opgesteld staan om te spelen.
Deze competitie wordt 2x per jaar gespeeld: De voorjaarscompetitie loopt vanaf februari tot juni en bestaat uit 5 uit- en 5 thuiswedstrijden met tussendoor 2 รก 3 rustweken i.v.m. schoolvakanties en feestdagen. De najaarscompetitie duurt 11 tot 13 weken met 5 uit- en 5 thuiswedstrijden en minimaal 1 rustweek in de periode half september t/m begin december.
Poule-indelingen, wedstrijdprogramma, uitslagen en standen en persoonlijke resultaten m.b.t. de competitie worden weergegeven op de website van de NTTB en in de NTTB-app.

Landelijk
Op landelijk niveau wordt gespeeld in divisies (oplopend vanaf de 3e tot de 1e divisie; in de eredivisie wordt gespeeld op Internationaal niveau) door de senioren. De jeugd speelt in klassen (oplopend vanaf klasse-C). Voor meer informatie over de landelijke competitie wordt verwezen naar de website van de NTTB.

Afdeling
Op afdelingsniveau wordt gespeeld in klassen. De hoogste klasse van afdeling Oost bestaat thans uit 2 poules, waarin elk een 6-tal seniorenteams strijden voor de 1e plaats (promotie naar de 3e divisie). Afdeling Oost bestaat uit de regio’s Twente, Zwolle en de IJsselstreek.

De Brug
Tafeltennisvereniging De Brug behoort tot de afdeling Oost (regio IJsselstreek). Het hoogste seniorenteam speelt in de 3e divisie (landelijk) en de overige teams spelen op afdelingsniveau. Jeugdteams wisselen regelmatig van samenstelling door de leeftijdsgrens. Het hoogste jeugdteam heeft meerdere keren landelijk-C gehaald. Aan het begin van de voor- en najaarscompetitie worden de teams en het “thuiswedstrijdschema” samengesteld.

Duo- en beker-competitie
Hierbij bestaan de teams uit maximaal 4 personen, waarvan er bij een wedstrijd 2 spelen tegen een ander team. De Duo-competitie wordt tegelijk gespeeld met de ‘Trio-competitie’; men kan desgewenst in zowel de duo- als de trio-competitie spelen. De bekercompetitie wordt buiten de duo/trio-competitieperiode gespeeld; dus vanaf begin mei.